Procontra

Toastmasters åpningstale

Toastmasters Kjetil Karlsens åpningstale ved Procontra 5 års jubileum 16. august 1996. (Talen er noe redigert.)

Ja -- vi feirer bryllup.

Gjestene er kommet; toastmasteren er kommet; på kjøkkenet lages det deilig mat; hvitvinen er kald; og temperert rødvin er i vente. Taler, hilsner, og hyldningsskriv venter. Kvelden har knapt begynt.
Skål!

I dag feirer vi fem års bryllupsdag.
Brudgommen -- det er oss
Og bruden -- er Procontra

Dere vet det at et bryllup, det er egentlig et bryllaup, eller rettere, et brudelaup. Alle gutta løp, og den som løp fortest, han vant bruden.

Paulus sier: Vet dere ikke at alle de som er med i et løp på idrettsbanen, de løper alle sammen, men bare en vinner seiersprisen. l+s-flir.jpg (19757 bytes)Løp da slik at dere vinner den.
Slik er det ikke her. Her vinner alle.
Skål!
Her vinner alle. Lars Kristian har intet fortrinn.

I dag skal vi likevel minne hverandre på dem som løp -- men ikke vant. Noen av dem flotte løpere, men de stilte i feil heat. Flotte løpere, flotte menn -- men feil heat. De kvalifiserte ikke i vår disiplin.
Skål!

Her vinner vi alle. Seierskransen er stor nok til å favne alle syv. Den er rundt oss, og den er i oss. Den er vårt vennskap. Vennskapet er institusjonalisert. Vennskapsbegrepet er derved, slik Geir har påpekt, uthult og pervertert. Men det holder for oss. Det holder oss sammen. Vi er brudgommen, Procontra er bruden -- ekteskapet er livslangt (jfr. Grunnlov paragraf 2.2).